dijous, 10 de setembre del 2015

Sobre... La vida amagada

«La vostra vida està amagada en Déu» 
És maca l’expressió: «està amagada». Desprèn confiança. Deu ser veritat. Quan l'he llegida no he pogut evitar somriure
Efectivament, «nosaltres» no hem sabut mai massa com considerar o definir o gosar parlar d’on és o què pot ser «la nostra vida». No ho sabem entre altres raons per la magnitud del tema que, tot i que ens depassa, sempre tenim davant nostre com un llibre obert però sense poder-ne llegir el contingut. És impossible no avançar cap al ple coneixement de les coses i neguiteja —per no dir que molesta— la incertesa de preguntes com: «Què és la vida, la meva vida? On és, on està ubicada? En quin lloc exactament? Com s’explica, com es defineix? Com s’hi va? Com s’hi torna?» 
És per això que em semblen tan ben trobades aquestes paraules de sant Pau: «està  -a m a g a d a-  en Déu»  
«Amagada» aquí també vol dir: «arrecerada, protegida, santificada, mimada... com la nineta dels seus ulls»
Així, si mai algú em preguntés: «On és la teva vida?» li repondria: «La meva vida està amagada en Déu. Troba’l a Ell i ho veuràs»
«Germans, la vostra vida està amagada en Déu. Quan es manifestarà el Crist, que és la vostra vida, també vosaltres apareixereu amb ell plens de glòria. No us enganyeu, vosaltres que us heu revestit de l'home nou que es renova i avança cap al ple coneixement» Col 3

1 comentari:

Mingu Manubens Bertran ha dit...

Hi ha estils i preferències en les maneres de presentar la nostra religiositat. Hi ha diversitat d'espiritualitats, totes amb els seus encants. Des de fa uns quants anys, s'ha estès una mica el descrèdit, el menyspreu, per les actituds de pregària intima, interna, tancada en un mateix. Cert que potser se n'havia abusat, sobretot si era una màscara o un refugi per desentendre's dels altres. Però segueix existint, la virtut de la "pietat". Si no hi hagués cap racó d'espai o de temps per a la pietat personal, la nostra religiositat quedaria com de cartró, sense ànima.

si mai algú em preguntés: «On és la teva vida?» li respondria: «La meva vida està amagada en Déu