dimecres, 21 d’octubre de 2015

Sobre... L'Espiritualitat

Vida Creixent
Algú va fer la proposta de mirar-nos el tema d'avui —«L'espiritualitat»— des del punt de vista gimnàstic: «exercicis espirituals». Si deixem de bellugar-nos els ossos s’atrofien. És de pensar que passi el mateix amb l’esperit.  
És clar que són un exercicis una mica especials «no són del món» i tenen la seva intríngulis, el seu aprenentage i el seu argot... que no és del món. Si deixem de practicar-los... més ben dit: els practiquem perquè en nombroses ocasions hem pogut constatar en la nostra vida que ens han aportat resultats incomparables com ara la pau —«Us he dit tot això perquè en mi trobeu la pau»— o la joia, i no una joia qualsevol sinó «una joia completa».  
Un tast d’aquesta joia el tenim quan en acabar cantem tots junts la cançó que ens caracteritza: «La nostra alegria ningú no ens la prendrà». Oi que després de cantar-la ens sentim millor? Això ens demostra que a tot en la vida —si volem i si aprenem a posar-hi l’actitud correcte— li podem donar la volta i convertir-ho en un exercici espiritual 
El problema és que hem triat el millor esport del món: aquell que venç al propi món. «En el món passareu tribulacions, però tingueu confiança: jo he vençut el món» 
Com a pregària de comiat hem llegit verset a verset i tots junts:
Després d'haver dit tot això, Jesús va alçar els ulls al cel i digué: --Pare, ha arribat l'hora. Glorifica el teu Fill, perquè el teu Fill et glorifiqui, 2 ja que li has concedit poder sobre tot home, perquè doni vida eterna a tots els qui li has confiat. 3 I la vida eterna és que et coneguin a tu, l'únic Déu veritable, i aquell que tu has enviat, Jesucrist. 4 Jo t'he glorificat a la terra, duent a terme l'obra que m'havies encomanat; 5 ara glorifica'm tu, Pare, al teu costat, amb la glòria que jo tenia vora teu abans que el món existís. 6 »He fet conèixer el teu nom als qui tu has pres del món i m'has donat; eren teus i tu me'ls has donat, i ells han guardat la teva paraula. 7 Ara saben que tot el que m'has donat ho he rebut de tu, 8 perquè jo els he confiat les paraules que tu m'has confiat. Ells les han acollides i han reconegut realment que jo he sortit de tu, i han cregut que tu m'has enviat. 9 »Jo prego per ells; no prego pel món, sinó pels qui tu m'has donat, perquè són teus. 10 Tot allò que és meu és teu, i allò que és teu és meu. En ells s'ha manifestat la meva glòria. 11 Jo no em quedo més al món. Però ells s'hi queden, mentre que jo vinc a tu. Pare sant, guarda'ls en el teu nom, el nom que m'has donat, perquè siguin u com ho som nosaltres. 12 Mentre era amb ells, jo els guardava en el teu nom, el que tu m'has donat. He vetllat per ells i no se n'ha perdut ni un de sol, fora del qui s'havia de perdre, perquè es complís el que diu l'Escriptura. 13 Però ara vinc a tu, i mentre encara sóc al món dic tot això, perquè ells tinguin també la meva joia, una joia completa. 14 Jo els he confiat la teva paraula, però ara el món els odia, perquè no són del món, com jo tampoc no en sóc. 15 No et demano que els treguis del món, sinó que els preservis del Maligne. 16 Ells no són del món, com jo tampoc no en sóc. 17 Consagra'ls en la veritat, que és la teva paraula. 18 Tal com tu m'has enviat al món, jo també els hi he enviat. 19 Jo em consagro a mi mateix per ells, perquè ells també siguin consagrats en la veritat. 20 »No prego només per ells, sinó també pels qui creuran en mi gràcies a la seva paraula. 21 Que tots siguin u, com tu, Pare, estàs en mi i jo en tu. Que també ells estiguin en nosaltres, perquè el món cregui que tu m'has enviat. 22 Jo els he donat la glòria que tu m'has donat, perquè siguin u com nosaltres som u. 23 Que jo estigui en ells i tu en mi, perquè siguin plenament u. Així el món reconeixerà que tu m'has enviat i que els has estimat a ells com m'has estimat a mi. 24 Pare, vull que els qui m'has confiat estiguin amb mi allà on jo estic i vegin la meva glòria, la glòria que m'has donat perquè m'estimaves des d'abans de crear el món. 25 Pare bo, el món no t'ha conegut, però jo t'he conegut, i ells han reconegut que tu m'has enviat. 26 Jo els he fet conèixer el teu nom, i els el faré conèixer més encara, perquè l'amor amb què m'has estimat estigui en ells, i jo també hi estigui.
Trobareu alguns exercicis de respiració si feu clic aquí