dimecres, 4 d’octubre del 2017

Sobre... La modificació de la Constitució

Segons fonts d'última hora 
L’insult, la mentida, la persecució i el menysteniment seran valors que en breu s’inclouran en la Constitució. No és que es veiés a venir, és que ja ho sabíem. Simplement és que encara no estaven regulats. Els grups majoritaris s’han mostrat molt satisfets davant la modificació de la carta magna. Aquest dret podrà ser exercit en funció de la quota de vots. Els majoritaris contra els minoritaris. Els redactors han explicat les bases i les claus en les quals han treballat. «Simplement s’ha tractat d’observar que tot en la història és mogut pel cinisme i això tan sols calia fer-ho explícit. Ha estat com descobrir la sopa d'all. De fet, tothom sap que pot ser objecte de l’insult, la mentida, la persecució i el menysteniment i això és bo que es reguli». Ha afegit: «D’aquesta manera fem contents els que diuen que mai no modifiquem la Constitució» Segons fonts d’última hora el rei ha convocat a tot l’equip de redactors per celebrar-ho al palau amb una copa de vi escumós.
Algunes fonts diuen que la tesi forta de fons ha estat la d’afagar el text conegut com Les Benaurances i legislar allò que allà s’hi diu per passiva. Per això en el preàmbul de la llei es diu: «Article únic. Seran objecte de calumnies, insults i agressions tots els pobres en l'esperit, els qui ploren, els humils, els qui tenen fam, els qui tenen ganes de ser justos, els compassius, els nets de cor, els qui treballen per la pau, els perseguits pel fet de ser justos, els insultats, els perseguits i els calumniats». 
La Comissió europea per la seva part ha elogiat l’alt grau d’enginy del governants espanyols i ha pres bona nota perquè els experts de tots els paisos l’apliquin. El president dels Estats Units ha telefonat personalment als responsables per felicitar-los i els ha manifestat la seva sorpresa i alegria. «Mai hagués dit que els esdeveniments de l’u d’octubre donessin tan bons resultats. Podeu estar orgullosos del vostre president.»
Els llibres d’història expliquen que aquest va ser el començament de l’era del cinisme líquid, brut, regulat i provocador que tants estralls va fer al llarg de segles. 
Feliços els pobres en l'esperit: d'ells és el Regne del cel! Feliços els qui ploren: Déu els consolarà! Feliços els humils: ells posseiran la terra! Feliços els qui tenen fam i set de ser justos: Déu els saciarà! Feliços els compassius: Déu se'n compadirà! Feliços els nets de cor: ells veuran Déu! Feliços els qui treballen per la pau: Déu els anomenarà fills! Feliços els perseguits pel fet de ser justos: d'ells és el Regne del cel!
Feliços vosaltres quan, per causa meva, us insultaran, us perseguiran i escamparan contra vosaltres tota mena de calúmnies! Alegreu-vos-en i celebreu-ho, perquè la vostra recompensa és gran en el cel. També així van perseguir els profetes que us han precedit.
Mt 5

1 comentari:

Mingu Manubens Bertran ha dit...

No trobava la paraula. Cada vegada que escolto aquestes interpretacions (mentides!) que capgiren allò que hem viscut i coneixem de primera ma, sento una aspror interna que em subleva. Tu m'has portat la paraula a la memòria: "cinisme". Però se'ns demana que no ens enfadem, que siguem positius: "Som gent pacífica!"

Gràcies, Santi. Si em dones permís ho enviaré als amics