diumenge, 1 d’octubre del 2017

Sobre... Els circells

Admirables

Són circells de vinya. Els circells són òrgans filamentosos i prènsils de certes plantes que els serveixen per a aferrar-se als cossos veïns. 
Ho saben els circells que tenen aquestes formes? Si no ho saben com és que són tan expressius? Són formes que mirades en profunditat no estan tan allunyades del que pintaven o esculpien els clàssics o dels passos de dansa d’una ballarina del Liceu. Formen part del meu museu particular.
Semblen les formes que prenen els dits d’una persona àgil amb l’ordinador o amb el piano. 
En alguna d’aquestes formes hi podem trobar fortalesa d'ànima —«No patiu que ja falta poc»— a d’altres amor que consola —«Vol una cadira?»— a d’alttres dons de l'esperit —«Qui vol aigua?»— a d’altres afecte entranyable o compassiu —«Vingui amb mi, agafi’s del bracet»— a d’altres estimació. Tots estan ben avinguts i es veu que no tenen rivalitat ni vanaglòria. Són humils, consideren els altres circells superiors a ells mateixos i en cap moment no es guien pels propis interessos sinó pel dels altres. Fl 2
Després de votar li he donat la mà i li he dit: «Moltes gràcies. Sou admirables»

1 comentari:

Mingu Manubens Bertran ha dit...

En acabar la jornada tensa d'ahir, quan ja havia passat el perill, vaig obrir el "apropòsit" i vaig llegir la teva entrada. Era l'hora de repartir agraïments pel grup de WhatsApp del nostre col·legi electoral de la Capella de Sant Andreu, i vaig estar content de tenir les teves paraules que acabava de llegir per repetir-les als que més van arriscar: «Moltes gràcies. Sou admirables»

Gracies, Santi. Un article preciós