dilluns, 13 de febrer del 2017

Sobre... Les relacions

Ho pot ser perfectament
Si ho pensem bé veurem que la nostra vida tan sols és feta de relacions. Ens passem el dia relacionant-nos fins i tot quan no ho fem o descansem. 
Això m'ha vingut al cap per les relacions que Jesús tenia. Els evangelis en parlen i és una manera de veure Jesús: com es relacionava sempre amb tot i tothom i mai no deixava de fer-ho amb res ni ningú com si tan sols hagués nascut per ser una relació pura. 
Els evangelis per exemple expliquen les relacions que tenia amb els fariseus o, entre moltes, aquestes amb els seus deixebles: 
Els deixebles s'havien oblidat de proveir-se de pans i tan sols en portaven un a la barca. (...) Llavors es posaren a discutir que no tenien pans. Jesús se n'adonà i els digué: —Per què discutiu que no teniu pans? ¿Encara no compreneu ni enteneu? ¿És que el vostre cor està endurit? ¿Teniu ulls i no hi veieu, orelles i no hi sentiu? ¿No recordeu quantes cistelles vau omplir amb els bocins que havien sobrat quan vaig partir els cinc pans per als cinc mil homes? Ells li responen: —Dotze. —I quan vaig partir els set pans per a les quatre mil persones, quantes paneres plenes de bocins vau recollir? Li diuen: —Set. I els digué: —¿Encara no ho enteneu? 
Jesús tenia relacions desconcertants amb tothom perquè tot ho veia en relació amb la relació radiant, transparent i sense escletxes que l'unia amb el pare.  
Desconcertava els deixebles perquè el desconcertava que ells no tinguessin aquesta mateixa relació i els deixebles per la seva banda quedaven desconcertats o buscaven aquest desconcert perquè dins seu sabien perfectament de què els estava parlant i no era veritat que no entenguessin o no comprenguessin res. Sabien que mai no els havia enganyat i per això també sabien que era de veritat aquesta relació tan pura que tenia amb el pare i amb tothom. 
Jesús amb el seu desconcert demostrava científicament als seus deixebles que tota relació ha de ser pura i per això s'estranyava que la d'ells no ho fos. Aquest estupor en la seva mirada els convencia que ho pot ser perfectament